novinky.cz
Kultura
Festivaly zdobí hvězdy

Již tradičně se na festivalech objevují hvězdy, které na jednu stranu zvyšují jejich přitažlivost a na druhou propagují velké produkce. V Berlíně se objevili Richard Gere, Catherine-Zeta Jonesová, Renée Zellwegerová (Chicago), Meryl Streepová, Julianne Mooreová, Nicole Kidmanová (Hodiny), Nicolas Cage (Adaptace) a George Clooney (Solaris), který na něm představil svůj režijní debut Zpověď nebezpečné duše.

Do Cannes kromě Kidmanové, Seana Penna, Kevina Bacona a Tima Robbinse dorazil i Arnold Schwarzenegger, neboť v létě měl premiéru třetí Terminátor. A do Benátek se vedle hvězd, které se objevily na předchozích dvou festivalech, dorazili i Johnny Depp, Woody Allen, Salma Hayeková, Omar Sharif, Sylvester Stallone či Anthony Hopkins. Ovšem podíváme-li se na výsledky festivalů, vidíme, že řada z filmů se nezapíše nejen mezi kasovní trháky, ale některé ani do historie filmu.

Významné evropské filmové festivaly:


(c) Copyright Borgis a.s. 2003. (c) Copyright Seznam. (c) Copyright ČTK, DPA a Reuters. Publikování nebo další šíření obsahu serveru Novinky.cz je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Redakci pište na email redakce@novinky.cz. Deník Právo oslovíte přes adresu redakce@pravo.cz. Technické otázky směřujte na helpdesk@seznam.cz.
Pokud chcete informace o inzerci na Novinkách, pište na e-mail reklama@firma.seznam.cz.