novinky.cz
Sport
Hejduk měl ceny, Eliáš Stanley Cup

Útočník Colorada Avalanche Milan Hejduk byl v roce 2003 největší osobností českého hokeje. Při slavnostním předávání cen NHL (více) převzal Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce i Zlatou hokejku. Obě cenné trofeje by ale asi raději vyměnil za opojné vítězství ve Stanley Cupu.

To si tentokrát vychutnávali Patrik Eliáš a Richard Šmehlík z New Jersey Devils. Ďáblové ve finále Stanley Cupu porazili po nečekaně dramatické sérii největší překvapení sezóny z Anaheimu 4:3 na zápasy. (více). Na straně poražených zůstal Eliášův velký kamarád a někdejší parťák z útoku Petr Sýkora.

Trápení zažíval po většinu roku 2003 Jaromír Jágr. Útočník Washingtonu se v létě rozešel s přítelkyní Andreou Verešovou (více), a ke každému zápasu nastupoval s vědomím, že se druhý den může stěhovat jinam. Tento pocit u něj ostatně trvá stále, protože téma "výměna Jágra" (více) je stále žhavé. Nejčastěji skloňovaným budoucím působištěm české hvězdy bylo jméno klubu New York Rangers (více), ale objevovaly se i úvahy o jeho výměně do Detroitu či Montrealu /19189/. Ať už byla pravda kdekoliv, neustálé spekulace dávají najevo jediné: Washington se chce Jágra zbavit.

Nový ročník NHL poznamenala tragická událost (více). Dva hokejisté Atlanty Dany Heatley a Dan Snyder narazili ve sportovním voze ve velké rychlosti do zdi, a pětadvacetiletý Snyder (více) následkům nehody po šesti dnech podlehl. Heatley, jenž měl být v sezóně jednou z hlavních hvězd NHL, byl obviněn ze zabití (více) a k hokeji se zatím nevrátil.


(c) Copyright Borgis a.s. 2003. (c) Copyright Seznam. (c) Copyright ČTK, DPA a Reuters. Publikování nebo další šíření obsahu serveru Novinky.cz je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Redakci pište na email redakce@novinky.cz. Deník Právo oslovíte přes adresu redakce@pravo.cz. Technické otázky směřujte na helpdesk@seznam.cz.
Pokud chcete informace o inzerci na Novinkách, pište na e-mail reklama@firma.seznam.cz.