novinky.cz
Sport
Volejbalisté překvapili ve Světové lize, ale vybouchli na ME

Poprvé v historii dostali čeští volejbalisté příležitost zahrát si prestižní Světovou ligu. Do společnosti šestnácti špičkových týmů jim pomohlo potrestání Argentiny, kterou mezinárodní federace FIBA vyloučila za nerespektování směrnic z turnaje. (více)

Češi se ve skupině D utkali s Francií, Řeckem a Japonskem. Výběr Pavla Řeřábka do bojů ve skupině nevstupoval s přehnanými ambicemi, šňůra osmi vyhraných zápasů v řadě a především cenná vítězství nad Francouzi a Řeky však postrčila český tým do červencového finále turnaje v Madridu.
Tam čeští volejbalisté na úvod podlehli ve skupině E olympijským vítězům se Srbska a Černé Hory, posléze ovšem přehráli opět Řecko a vydřeli i výhru nad Španělskem. A senzace byla na světě: nováček soutěže vybojoval postup do semifinále! (více)

V něm byli nad síly českých hráčů mistři světa a pozdější vítězové Světové ligy z Brazílie, nevyšel ani boj o bronz s Italy. Ale ani nepopulární 'brambora' nemusela Čechy mrzet; o tom, že se na turnaji neztratili svědčí i ocenění Martina Lébla, který byl vyhlášen nejlepším smečařem soutěže.
Úspěch ve Světové lize vzbudil velké naděje na zářijovém mistrovství Evropy, po prázdninové euforii však přišla studená sprcha. Český tým skončil ve skupině B s bilancí jediné výhry a čtyř porážek předposlední a předčasně se s turnajem rozloučil. (více)


(c) Copyright Borgis a.s. 2003. (c) Copyright Seznam. (c) Copyright ČTK, DPA a Reuters. Publikování nebo další šíření obsahu serveru Novinky.cz je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Redakci pište na email redakce@novinky.cz. Deník Právo oslovíte přes adresu redakce@pravo.cz. Technické otázky směřujte na helpdesk@seznam.cz.
Pokud chcete informace o inzerci na Novinkách, pište na e-mail reklama@firma.seznam.cz.