novinky.cz
Sport
Dominátor před aférou uprchl… k hokeji

Zvláštní rok prožil Dominik Hašek (Foto PRÁVO/Michaela Říhová), který ukončil aktivní kariéru na jaře roku 2002 po triumfu s Detroitem. Od té doby si fenomenální gólman užíval volného času a staral se o své obchodní aktivity. Vše probíhalo celkem poklidně a zdálo se, že Hašek si svého hokejového důchodu docela užívá. Až do 18. května tohoto roku.

Haškův stesk po hokeji byl přece jen veliký, tak si občas zaskočil v Pardubicích zahrát extraligu in-line hokeje. Onen květnový den to ale s herním zápalem poněkud přehnal a coby útočník pardubického týmu napadl a zranil protihráče takovým způsobem, že postižený byl odvezen do nemocnice s otřesem mozku, zlomeným nosem a pohmožděnou krční páteří (více).

Ke konci hokejové sezóny tu byla najednou velká aféra někdejší hokejové modly, která vyvrcholila ročním zákazem startu v in-line hokeji a trestním stíháním pro pokus o ublížení na zdraví. Hašek byl najednou zase v centru pozornosti a média jej pronásledovala na každém kroku. Dominátor vyřešil štvanici vůči své osobě elegantně. Dohodl se s Detroitem, který na něj stále vlastnil hráčská práva, a 8. července slavnostně oznámil svůj comeback (více).


(c) Copyright Borgis a.s. 2003. (c) Copyright Seznam. (c) Copyright ČTK, DPA a Reuters. Publikování nebo další šíření obsahu serveru Novinky.cz je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Redakci pište na email redakce@novinky.cz. Deník Právo oslovíte přes adresu redakce@pravo.cz. Technické otázky směřujte na helpdesk@seznam.cz.
Pokud chcete informace o inzerci na Novinkách, pište na e-mail reklama@firma.seznam.cz.