novinky.cz
Sport
Hala roste podle plánu, ale nejasnosti trvají

Trable kolem stavby nové multifunkční haly v Praze-Libni se táhly i během roku 2003. Ještě v únoru byly dokonce kvůli nejasnostem v kupní smlouvě o pozemcích pod halou veškeré práce pozastaveny (více). Naštěstí zvítězil zdravý rozum, stavební práce se mohly v březnu znovu naplno rozběhnout, a v červenci se Sazka Arena mohla pochlubit hotovou střešní konstrukcí.

Od léta se pak v prostorách haly střídala jedna osobnost za druhou, a pochvaly na unikátní projekt proudily ze všech stran. Celkem pětkrát na staveniště zavítal předseda Mezinárodní hokejové federace René Fasel (více), hala se líbila i trojnásobnému mistru světa Jiřímu Holečkovi nebo legendárnímu kanadskému brankáři Kenu Drydenovi. Předsezónní tiskovou konferenci zde uspořádali i hokejoví mistři z pražské Slavie, kteří v Sazka Areně plánují od ročníku 2004/05 hrát extraligové zápasy.

Situace před mistrovstvím světa v hokeji 2004, které bylo hlavním impulzem pro stavbu Sazka Areny, ale tak úplně růžová zase není. Hokejový svaz stále nemá oficiální smlouvu o pronájmu haly pro šampionát, se Sazkou se zatím nedohodla na televizních přenosech z MS ani Česká televize (více) a fanoušci zatím marně čekají na možnost koupit si na toužebně očekávanou akci vstupenky, které původně měly být v oběhu už v říjnu. (více)


(c) Copyright Borgis a.s. 2003. (c) Copyright Seznam. (c) Copyright ČTK, DPA a Reuters. Publikování nebo další šíření obsahu serveru Novinky.cz je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Redakci pište na email redakce@novinky.cz. Deník Právo oslovíte přes adresu redakce@pravo.cz. Technické otázky směřujte na helpdesk@seznam.cz.
Pokud chcete informace o inzerci na Novinkách, pište na e-mail reklama@firma.seznam.cz.