novinky.cz
Sport
Loprais na Dakaru vážně havaroval, zastoupil jej Tomeček

Štěstí v neštěstí měla při jubilejním 25. ročníku Rallye Dakar, tentokrát vedoucím z francouzské Marseille do egyptského Šarm aš-Šajchu, posádka Karla Lopraise (Foto loprais.cz). Tatra šestinásobného vítěze slavné pouštní soutěže v sedmé etapě nekontrolovatelně odskočila na duně a skončila v kotrmelcích. (více)

Loprais, jemuž patřilo v průběžném pořadí šesté místo, karambol odskákal naštípnutým obratlem, ostatní členové posádky vyvázli bez vážnějších zranění. Následná doprava zničeného kamiónu zpět do republiky pak zabrala několik měsíců.

Neúspěch 'Pana Dakara' ovšem bohatě vyvážil Tomáš Tomeček s druhou tatrou, který se po výpadku rodinného klanu de Rooyů z Nizozemska probojoval na konečné druhé místo. Z vítězství v kategorii kamiónů se potřetí v řadě radoval Rus Čagin s kamazem.

V kategorii automobilů oslavil čtvrtstoletí soutěže vítězstvím Japonec Masuoka s mitsubishi, mezi motocyklisty si nejlépe vedl Francouz Sainct. Výborně si vedl Josef Macháček se čtyřkolkou Yamaha, který v motocyklistické podkategorii nenašel přemožitele. (více)


(c) Copyright Borgis a.s. 2003. (c) Copyright Seznam. (c) Copyright ČTK, DPA a Reuters. Publikování nebo další šíření obsahu serveru Novinky.cz je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Redakci pište na email redakce@novinky.cz. Deník Právo oslovíte přes adresu redakce@pravo.cz. Technické otázky směřujte na helpdesk@seznam.cz.
Pokud chcete informace o inzerci na Novinkách, pište na e-mail reklama@firma.seznam.cz.