novinky.cz
Sport
Fotbalová jízda

Suverénní jízda české fotbalové reprezentace v roce 2003 začala v únoru přátelským zápasem ve Francii. Češi šokovali Paříž 'snadnou' výhrou 2:0 (více) a odstartovali své tažení evropskou kvalifikací. O měsíc a půl později totiž vydolovali v Rotterdamu důležitý bod v souboji se spolufavoritem kvalifikační skupiny Nizozemskem. Remízu 1:1 zachraňoval ve druhé půli Jan Koller. (více)

> Čeští a Nizozemští fanoušci si před zářijovým kvalifikačním zápase rozuměli (Foto PRÁVO/Petr Hloušek)

A pak už šlo vše jako po drátkách. Rakousko si vezlo z Letné čtyřbrankový příděl (více), Moldavsko z Olomouce ještě o gól více (více). V Bělorusku se Češi radovali po výhře 3:1 (více), stejně ve šlágru skupiny zdolali na vyprodané Letné Nizozemce. A právě tato výhra jim zajistila letenky do Portugalska. (více) Závěrečné vítězství v Rakousku bylo již třešničkou na postupovém dortu. (více)

Úspěchy v kvalifikaci prokládali Brücknerovi svěřenci hladkými výhrami v přípravných zápasech. V Teplicích se červenali Turci, třetí tým světového šampionátu, kteří přijeli se sebevědomím a odjeli s debaklem 0:4 (více). Podobný výsledek (1:5) si ze severu Čech odvezl i poslední soupeř v sezóně - 'exotická' Kanada. (více)


(c) Copyright Borgis a.s. 2003. (c) Copyright Seznam. (c) Copyright ČTK, DPA a Reuters. Publikování nebo další šíření obsahu serveru Novinky.cz je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Redakci pište na email redakce@novinky.cz. Deník Právo oslovíte přes adresu redakce@pravo.cz. Technické otázky směřujte na helpdesk@seznam.cz.
Pokud chcete informace o inzerci na Novinkách, pište na e-mail reklama@firma.seznam.cz.