novinky.cz
Sport
Jediná atletická medaile

Jedinou medaili přivezli z mistrovství světa v Paříži čeští atleti. Postaral se o ni stříbrný desetibojař Roman Šebrle. Ten byl nejžhavějším favoritem víceboje, nakonec se ale musel sklonit před Američanem Tomem Pappasem. (více) Další z medailových nadějí - oštěpař Jan Železný (více) či diskařka Věra Pospíšilová (více) - zůstali za očekáváním.

Hvězdou šampionátu byla americká sprinterka Kelli Whiteová. Až do chvíle, kdy její úspěch odvál pozitivní dopingový test. (více) Upoutalo také divadlo jejího krajana Jona Drummonda, které ztropil po diskvalifikaci v meziběhu stovky (více), a start dvaadvacetileté Afghánky Limi Azimiové v nejkratším sprintu. (více)

Ani letos nepřekonala mozambická půlkařka Maria Mutolaová dlouholetý rekord Jarmily Kratochvílové, jeden primát jí však patří. Ve Zlaté lize nenašla přemožitelku a stala se jedinou majitelkou miliónového jackpotu pro vítěze seriálu. Zapsala se tak do historie, v níž vždy figurovalo více vítězů. (více)


(c) Copyright Borgis a.s. 2003. (c) Copyright Seznam. (c) Copyright ČTK, DPA a Reuters. Publikování nebo další šíření obsahu serveru Novinky.cz je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Redakci pište na email redakce@novinky.cz. Deník Právo oslovíte přes adresu redakce@pravo.cz. Technické otázky směřujte na helpdesk@seznam.cz.
Pokud chcete informace o inzerci na Novinkách, pište na e-mail reklama@firma.seznam.cz.