novinky.cz
Sport
Armstrong v klubu šampiónů

Americký cyklista Lance Armstrong vstoupil do klubu šampiónů. Zarputilý bojovník z Texasu nejdříve překonal rakovinu a pak pětkrát v řadě zvítězil v nejslavnějším závodu světa - Tour de France. Takový kousek se před ním podařil jen Španělovi Miguelu Indurainovi. (více) Úspěch na silnici však není vše. Daní, kterou musel Armstrong zaplatit, byl rozpad rodiny. Po pěti letech manželství Lance a jeho ženy Kristin, z něhož mají tři děti, skončilo. (více)

Každý ze tří největších cyklistických závodů měl jiného vítěze. Na italském Giru se radoval Gilberto Simoni (více), španělské Vueltě kraloval Armstrongův parťák Roberto Heras. (více) Oba vyhráli závody podruhé v kariéře.

> Domácí cyklistický král Ján Svorada (vlevo) s Italem Gilbertem Simonim. Foto PRÁVO/Michaela Říhová

Na cyklistickém šampionátu v kanadském Hamiltonu prolomili Češi medailový půst. Bronz přivezl junior Lukáš Fůs, neztratili se ani další. (17336) Králem české cyklistiky se ale stal Ján Svorada. Již popáté. Závodník stáje Lampre sice neměl oslnivou sezónu, přesto jeho jméno stálo nejvýše. (více)


(c) Copyright Borgis a.s. 2003. (c) Copyright Seznam. (c) Copyright ČTK, DPA a Reuters. Publikování nebo další šíření obsahu serveru Novinky.cz je bez písemného souhlasu redakce zakázáno. Redakci pište na email redakce@novinky.cz. Deník Právo oslovíte přes adresu redakce@pravo.cz. Technické otázky směřujte na helpdesk@seznam.cz.
Pokud chcete informace o inzerci na Novinkách, pište na e-mail reklama@firma.seznam.cz.