• 1. února

    Pošta opět zdražila, poslat dopis už stojí 19 korun.

    ČÍST VÍCE

  • 2. února

    Vesmírná sonda Curiosity poskytla dosud nevídaný pohled na Mars. Panoramatický záběr složený z celkem šestnácti snímků ukazuje, že Zemi nejbližší planeta není tak úplně rudá, jak se o ní říká.

    ČÍST VÍCE

  • 3. února

    Hollywoodská herečka Uma Thurmanová obvinila v americkém tisku filmového producenta Harveyho Weinsteina, že ji kdysi napadl s cílem domoci se sexu. Jeho právníci následně přiznali, že se „choval nevhodně“. Možný fyzický útok ale popřeli.

    ČÍST VÍCE

  • 4. února

    V Česku byl objeven nový druh pavouka, šestiočka vidlozubá z čeledi šestiočkovitých. Vyskytuje se v řídkých doubravách v teplých oblastech jižní Moravy a východních Čech, nejdále na západ pak na teplých stráních u obcí Hradčany a Žehuň u Poděbrad.

    ČÍST VÍCE

  • 5. února

    V rodinném domě ve Zlíně našla policie tři mrtvé

    Policie přijela na předměstí Zlína na základě informace příbuzných obětí. V rodinném domku našla tři lidi, dvě ženy a muže, matku a děti, bez známek života. Později vyšlo najevo, že po smrti byli již týdny. V domě žili v pronájmu.

    ČÍST VÍCE

  • 7. února

    Zemřel novinář Karel Slezák, který ve volebním štábu Miloše Zemana napadl novináře. Incident se odehrál koncem ledna při čekání na výsledky, kdo se stane prezidentem ČR.

    ČÍST VÍCE

  • 9. února

    Aktivistku z hnutí #MeToo obvinili dva muži ze sexuálního obtěžování

    Dva muži obvinili kalifornskou poslankyni za demokraty a aktivistku proti sexuálnímu obtěžování Cristinu Garciovou ze sexuálního napadení. Politička, jež se v roce 2017 objevila na přebalu časopisu Time jako jedna z prvních aktivistek kampaně #MeToo, vinu odmítla.

    ČÍST VÍCE

  • 11. února

    U Moskvy se zřítilo dopravní letadlo, nepřežilo všech 71 lidí

    Dopravní letadlo Antonov An-148 se zřítilo po startu z moskevského letiště Domodědovo. Havarovalo u vesnice Argunovo. Nikdo ze 71 osob na palubě katastrofu nepřežil. Úřady záhy po neštěstí oznámily, že nešlo o teroristický čin.

    ČÍST VÍCE

  • 12. února

    Ukrajinci deportovali do Polska Saakšviliho

    Bývalý gruzínský prezident a oděský gubernátor Michail Saakašvili byl zadržen v Kyjevě a deportován do Polska. Stalo se tak poté, co se odmítl dostavit k výslechu. Gruzínský politik se na Ukrajině politicky angažoval od roku 2015, kdy ho pozval prezident Petro Porošenko. Udělil mu mimo jiné ukrajinské občanství.

    ČÍST VÍCE

  • 13. února

    Andrej Babiš na Slovensku prohrál soud, ve svazcích StB je veden dál

    Český premiér Andrej Babiš bude nadále veden ve svazcích komunistické StB, rozhodl Krajský soud v Bratislavě. Ten se případem zabýval poté, co mu to nařídil Ústavní soud. Babiš spolupráci s StB v minulosti opakovaně popřel, ale historici a soudy vše vidí jinak.

    ČÍST VÍCE

  • 13. února

    Z Úsvitu Tomia Okamury mělo odejít 116 miliónů, 46 přímo předsedovi.

    ČÍST VÍCE

  • 13. února

    Ukázalo se, že nezisková organizace Oxfam, jedna z největších humanitárních organizací světa, špatně hospodařila s penězi. Její pracovníci si měli na Haiti, kam po zemětřesení v roce 2010 přijeli pomáhat, najímat prostitutky. Skandál obřích rozměrů týdny plnil britská média.

    ČÍST VÍCE

  • 14. února

    Střelec zavraždil na floridské škole sedmnáct lidí

    Bývalý student Nikolas Cruz (19) zaútočil na střední školu ve floridském městě Parkland. Policie jej následně zadržela. Na místě zemřelo 17 lidí. Dalších třináct bylo se zraněním převezeno do nemocnice. Pachatel se v minulosti léčil na psychiatrii. Byl členem bělošské extremistické milice Clearwater Republic of Florida.

    ČÍST VÍCE

  • 14. února

    Skupina katolických věřících, kteří sepsali dopis papeži Františkovi kvůli směřování české církve a postojům kardinála Dominika Duky, zveřejnila kompletní znění listu. Papeže žádají, aby Dukovi, který měl oslavit 75. narozeniny, neprodlužoval mandát.

    ČÍST VÍCE

  • 16. února

    Zemřel lobbista Miroslav Šlouf

    Po dlouhé těžké nemoci zemřel Miroslav Šlouf, lobbista a bývalý poradce stávající hlavy státu Miloše Zemana. Od poloviny 70. let působil v KSČ, ze strany vystoupil v létě 1991. V letech 1981-1992 byl poslancem České národní rady (ČNR). Později se stal členem ČSSD a poradcem Miloše Zemana, s nímž se po desítkách let rozešel ve zlém.

    ČÍST VÍCE

  • 16. února

    Belgičan Luc Mahieux se stal na chvíli nejbohatším mužem světa, když kvůli chybě banky obdržel na účet 2 000 000 000 349 eur. Peníze poctivě vrátil.

    ČÍST VÍCE

  • 18. února

    Íránské dopravní letadlo společnosti Asseman Air, které letělo na vnitrostátní lince z Teheránu do Jásúdže, se zřítilo v jihozápadním Íránu. Na palubě mělo být 59 cestujících a šest členů posádky. Nikdo nepřežil.

    ČÍST VÍCE

  • 19. února

    Zemřel hrdina z druhé světové války Miroslav Liškutín.

    ČÍST VÍCE

  • 19. února

    Trest šesti let vězení dostala 17letá Němka Linda W. ze saského Pulsnitzu u iráckého soudu za to, že se připojila k teroristické organizaci Islámský stát. Pět let dostala za členství v teroristické organizaci a další rok za to, že do Iráku přišla nelegálně. Hrozil jí trest smrti.

    ČÍST VÍCE

  • 21. února

    Zemřela Sonja Baťová

    V Torontu zesnula vdova po podnikateli Tomáši Baťovi ml. Sonja Baťová (91). Švýcarská rodačka vystudovala v Curychu architekturu, v roce 1946 se provdala za syna zakladatele obuvnického impéria Tomáše Baťu mladšího, který po válce založil v Torontu obuvnickou firmu Bata Shoe Organization.

    ČÍST VÍCE

  • 21. února

    Lidl zvýšil prodavačkám a pokladním nástupní mzdy na 28 tisíc.

    ČÍST VÍCE

  • 22. února

    Britský soud rozhodl proti vůli rodičů o odpojení dvouletého chlapce od přístrojů

    Londýnský vrchní soud rozhodl, že lékaři mohou odpojit od přístrojů dvouletého chlapce vzdor přání rodičů. Tribunál v rozsudku zohlednil lékařský posudek, podle něhož 21měsíční Alfie Evans nemá šanci na uzdravení a jeho další umělé udržování při životě by bylo „bezcitné, nefér a nelidské“. Rodiče tento postup odmítli.

    ČÍST VÍCE

  • 23. února

    ČEZ podepsal smlouvu o prodeji bulharských aktiv.

    ČÍST VÍCE

  • 26. února

    Na Slovensku byl zavražděn investigativní novinář s přítelkyní

    V obci Veľká Mača nedaleko Galanty na západě Slovenska zastřelili Jána Kuciaka, investigativního novináře serveru Aktuality.sk, který psal o daňových podvodech. Zavražděna byla i jeho partnerka. Rozjelo se obří pátrání po pachatelích. Od začátku bylo také jasné, že stopy můžou vést do nejvyšších politických pater.

    ČÍST VÍCE

  • 26. února

    Ministr zahraničí Martin Stropnický (ANO) odmítl i spekulovat o možnosti, že by Praha uvažovala o možnosti vyměnit zadrženého kurdského politika Sáliha Muslima za dva vězněné Čechy. Představitel syrských Kurdů byl v Praze zadržen na základě mezinárodního zatykače vydaného Tureckem, nicméně do vazby neputoval.

    ČÍST VÍCE

  • 26. února

    Česko sevřely rekordní mrazy. Šumava hlásila minus 23 stupňů Celsia.

    ČÍST VÍCE

  • 28. února

    Bývalý předseda slušovického agrokombinátu František Čuba (SPO) písemně rezignoval na mandát senátora. Do Senátu nechodil již od srpna 2016. Výzvy k rezignaci ovšem odmítal.

    ČÍST VÍCE

Reklama