• 1. ledna

    Češi a Slováci si připomněli čtvrt století od rozpadu ČSR.

    ČÍST VÍCE

  • 4. ledna

    Ministerstvo zveřejnilo tři odstavce závěrů z 50stránkové zprávy OLAF o Čapím hnízdě

    Ministerstvo financí na svém webu zveřejnilo „podstatné závěry“, ke kterým dospěl Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF) při vyšetřování kauzy Čapí hnízdo. V krátkém tří odstavcovém textu vyňatém z 50stránkové zprávy se píše o zjištěných „nesrovnalostech“ a o „zajištění vynětí částky“ 42,5 miliónu, která měla být na projekt poskytnuta z evropských fondů. Vlastnictví nemovitosti je spojováno s rodinou premiéra Andreje Babiše (ANO).

    ČÍST VÍCE

  • 5. ledna

    Zemřel slovenský herec Marián Labuda

    Slovenský herec Marián Labuda skonal ve věku 73 let. Zkolaboval před svým domem právě, když se chystal nastoupit do automobilu. Přivolaní záchranáři mu již nedokázali pomoci. K nejznámějším filmům, v nichž si zahrál, patří Vesničko má středisková či Anděl Páně 2.

    ČÍST VÍCE

  • 5. ledna

    FBI dostala dokumenty o kontaktech Trumpova týmu s Rusy i WikiLeaks

    Společnost Trump Organization, firma zastřešující realitní byznys prezidenta Donalda Trumpa, předala vyšetřovatelům „velký balík” dokumentů o událostech, schůzkách a konverzacích, které se v období mezi červnem 2015 a lednem 2017 odehrály v newyorské Trump Tower, centrále Trump Organization. FBI se snaží zjistit, jak a zda vůbec Rusové zasahovali do voleb v USA.

    ČÍST VÍCE

  • 6. ledna

    Na jižní Moravě byl kvůli hustému sněžení vyhlášen kalamitní stav. Jen s obtížemi byly sjízdné dálnice i další komunikace, městská hromadná doprava v Brně nabírala zpoždění.

    ČÍST VÍCE

  • 8. ledna

    V chatové osadě na Ústecku našli tři mrtvé

    Policisté začali vyšetřovat smrt tří lidí v chatové osadě u Střížovic na Ústecku. Ukázalo se, že šlo o manželský pár, majitele objektu, a jejich vraha. Ten přišel do domku s komplicem, hledal v něm peníze. Terčem brutálního násilí se staly také děti obětí.

    ČÍST VÍCE

  • 9. ledna

    Prezident Miloš Zeman se při projevu na slavnostním setkání u příležitosti oslav 100 let od vzniku Československé republiky na Pražském hradě tvrdě opřel do ministrů, kteří v roce 1948 svou demisí umožnili komunistický puč. Označil je za „blby”. Zkritizoval i Alexandra Dubčeka, který se podle něj v roce 1968 „podělal hrůzou”. Výrok vzbudil ostré reakce v SR.

    ČÍST VÍCE

  • 10. ledna

    V Pákistánu zadrželi Česku s devíti kilogramy heroinu

    Celníci zadrželi na letišti v pákistánském Láhauru Češku Terezu H. (21) s 8,5 kilogramu heroinu. Přiznala jim, že věděla, že cosi převáží, že je to heroin, prý ale netušila. V Pákistánu byla v době zatčení počtvrté. Hrozí jí trest smrti.

    ČÍST VÍCE

  • 11. ledna

    Američan Kevin Dahlgren spáchal sebevraždu

    Američan Kevin Dahlgren, který byl odsouzen na doživotí za čtyřnásobnou vraždu v rodinném domě v Brně z roku 2013, spáchal ve věznici Valdice na Jičínsku sebevraždu. Oběsil se v cele.

    ČÍST VÍCE

  • 11. ledna

    Colloredo-Mansfeldová uspěla ve Štrasburku ve sporu o mobiliář Opočna

    Kristina Colloredo-Mansfeldová uspěla u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku, který podpořil její snahu o obnovení řízení ve sporu týkajícím se vydání mobiliáře zámku Opočno na Rychnovsku. Konkrétně šlo o to, že české soudy neuvedly mezi důkazy rozhodnutí československého ministerstva zemědělství z roku 1947 o zestátnění Opočna.

    ČÍST VÍCE

  • 12. ledna

    První den prvního kola prezidentských voleb v Česku narušila ukrajinská aktivistka. Miloše Zemana zaskočila v místnosti, kam přišel odevzdat svůj hlas. Na prsou měla anglický vzkaz, který lze přeložit: Zeman je Putinova děvka. Za svůj čin dostala podmínku a byla vyhoštěna.

    ČÍST VÍCE

  • 15. ledna

    Zemřela Dolores O'Riordanová, zpěvačka skupiny Cranberries

    Ve věku 46 let zemřela náhle v hotelovém pokoji v Londýně zpěvačka irské skupiny Cranberries Dolores O'Riordanová. Její jméno je pevně spjaté se skupinou Cranberries, s níž spolupracovala třináct let. Policie záhy uvedla, že skonala přirozenou smrtí.

    ČÍST VÍCE

  • 16. ledna

    Sněhová kalamita ochromila dopravu na českých dálnicích. Dálnice D1 byla zablokovaná u Brna, zcela neprůjezdná zůstávala řadu hodin na Vysočině.

    ČÍST VÍCE

  • 16. ledna

    Menšinová vláda Andreje Babiše (ANO) nedostala důvěru poslanců.

    ČÍST VÍCE

  • 17. ledna

    Bývalý esesman z Osvětimi Oskar Gröning (96) musí nastoupit do vězení. Žádost o milost mu byla zamítnuta, uvedlo státní zastupitelství v severoněmeckém Lüneburgu. Podle rozsudku si měl odsedět čtyři roky za napomáhání k vraždám nejméně 300 tisíc Židů.

    ČÍST VÍCE

  • 18. ledna

    Ukrajinský parlament schválil zákon o reintegraci Donbasu

    Ukrajinský parlament po dlouhých diskusích schválil zákon o reintegraci Donbasu, který stanoví podmínky pro zajištění státní svrchovanosti nad územím ovládaným proruskými separatisty. Navrhl jej prezident Petro Porošenko.

    ČÍST VÍCE

  • 19. ledna

    Poslanci vydali Babiše s Faltýnkem k trestnímu stíhání

    Poslanci vydali premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho pravou ruku Jaroslava Faltýnka (ANO) k trestnímu stíhání. Hlasovalo pro to 111 poslanců, proti jich bylo 69. O zbavení imunity zákonodárců požádala policie v souvislosti s kauzou Čapí hnízdo.

    ČÍST VÍCE

  • 20. ledna

    Požár hotelu v Praze: dva mrtví, desítky evakuovaných

    Nejméně dva lidé zemřeli při požáru, který vypukl v čtyřhvězdičkovém hotelu Eurostars David v centru Prahy. Dalších devět osob bylo zraněno. Z hotelu evakuovali celkem čtyři desítky lidí. Záchranáři kvůli události aktivovali takzvaný traumaplán řešící velké neštěstí.

    ČÍST VÍCE

  • 22. ledna

    Sedmiletý chlapec vypadl ze sedačkové lanovky Kobyla v Zadově na Prachaticku.

    ČÍST VÍCE

  • 23. ledna

    Českého důchodce odsoudili v Hongkongu kvůli kokainu na 27 let

    Za pašování drog byl v Hongkongu odsouzen k 27 letům vězení téměř sedmdesátiletý český penzista. Na tamním letišti byl zadržen s třemi kilogramy kokainu. Vinu popřel, o drogách v kufru prý nevěděl.

    ČÍST VÍCE

  • 25. ledna

    Řečtí a švédští vědci zrekonstruovali obličej 9000 let staré dívky.

    ČÍST VÍCE

  • 27. ledna

    Miloš Zeman obhájil prezidentský post

    Občané rozhodli, že se Miloš Zeman stal podruhé českým prezidentem. Ve druhém kole voleb porazil protikandidáta Jiřího Drahoše o více než sto tisíc hlasů. Vítězovi jich voliči odevzdali celkem 2 853 390. Poraženému 2 701 206. O tom, že o Hrad budou bojovat právě tito dva muži rozhodli občané v 1. kole.

    ČÍST VÍCE

  • 27. ledna

    Nejlepším loňským filmem se stalo česko-slovenské drama Špína

    Nejlepším filmem roku 2017 se stalo česko-slovenské drama Špína. Jeho režisérka Tereza Nvotová byla na předávání Cen české filmové kritiky vyhlášena také Objevem roku. Cenu za režii si odnesl Václav Kadrnka za středověkou roadmovie Křižáček. Režisér Bohdan Sláma byl oceněn za scénář filmu Bába z ledu.

    ČÍST VÍCE

  • 28. ledna

    Zemřel zakladatel IKEA Ingvar Kamprad

    Ve věku 91 let zemřel ve spánku ve svém domě v kraji Småland na jihu Švédska Ingvar Kamprad, zakladatel ikonického řetězce IKEA. Jeho firma je největším maloobchodním prodejcem nábytku na světě, v tomto oboru udává i módní trendy.

    ČÍST VÍCE

  • 28. ledna

    Ruští policisté vtrhli do kanceláře Fondu boje proti korupci (FBK) opozičního předáka Alexeje Navalného.

    ČÍST VÍCE

  • 30. ledna

    Dvanáct nových rektorů vysokých škol a univerzit převzalo jmenovací dekrety z rukou ministra školství Roberta Plagy (ANO). Den před tím je jmenoval na čtyři roky prezident Miloš Zeman.

    ČÍST VÍCE

  • 31. ledna

    V hlavním městě Dillí byla znásilněna teprve osmiměsíční dívenka. Pachatelem otřesného činu byl její 27letý bratranec. Za otřesný čin mu hrozí trest smrti.

    ČÍST VÍCE

Reklama